Wednesday, February 16, 2011

Out-of-office stress ReLeAsED!!

Salam dan Aloha..

Sorry guys, tak sempat nak betul-betul share what I've being doing lately. Nothing much actually. Macam biasa, kerja, jogging, swimming, and so on. before that, just wanna wish Salam Maulidur Rasullah S.A.W...Alhamdulillah, bangga berada di negara Malaysia yang aman damai dan hampir kesemua negeri menyambut kelahiran Rasulullah S.A.W. dengan melaungkan selawat dan salam kepada Baginda...plus thanks to the goverment bagi public holiday to us....

Ok, back to the topic.

So, since Selasa is public holiday, ari Isnin after kerja Cik Aishah - PP baru dkt my section ni baru plak dapat gaji yang tetangguh 1bulan setengah...rezeki bergolek bang ooii..nk dekat 4k gak la..so ape lagi, tanpa segan silu, Ms Evil Crime Sy**a bersama partnernya encek Kazzim Pak Penglipur Lara , dan staff  aku, Mrs. Syahir menge'pau' Aishah ni...hehe. so, pusing2 punya pusing, kitorg decide la nk have this - office getaway to Sunway Pyramid... Mcm biase la. driver dan ketenye of course lah...akoooo...xpe2 kwn2 punye takde hal lah... hehehe.

Aksi Kureng Gediks...

Dah sudah dgn aksi gediks** dalam kete, kiteorg pun tanpa segan pilu, trus terjah  ke tempat mkn itu... time makan, semua senyap...sbb lapar xmkn dari pagi.
Thanks ye Aishah..sedapnyer Carls 'Jr nie..

After a nice meal, we decided utk karok dan release tensen..... but unfortunately, mahal sgt la. so, switch plan, after Maghrib prayer, Aishah dengan macho dan bangganya ajak main bowling... Semua cuak dan takut la sbb takut sgt minah ni mesti power ajak main bowling...lihatlah aksi2 berseluar slacks dan berkain dress...

fuyoo...ini model ape nie? pakaian Raya ke??

Me and Ain - Unit Makro. Hanya berdua saja di unit kami, so kene paham memahami. Ok, Kareoke mahal. Jom Bowling...

Of course, pemenangnya ialah AKU... hehehe. Sebab main 1 game je, so tak sempat nk panas badan. Habis bowl, kiteorg gerak blk ke s.alam sebab Aishah nk pulang ke Kajang. So, the four of us, sambung borak2 cite pasal teka teki dekat Khulafa Bistro...

Teserlah gaya seorang PEMENANG..!!


Abang baju biru tu menang eh?? terrornya..hehe.

Apa yang aku ingin kongsikan dalam entry ini adalah we must be professional during office hour dan masa buat kerja, but at the same time we also can hang out and chilled, lepaking dengan lower-rank staffs as long as we know our limitation. there's no wrong of going lunch with them, since they also our friends. Ingatlah kawan semua, jika tiada yang bawah maka tiadalah yang atas. Kehidupan ini perlu saling lengkap melengkapi.....right??

XOXO


p/s: tetibe2 rindu lak kawan-kawan SKMM @ MCMC... harap mereka sihat sejahtera ja hendaknya...
 

7 comments:

KdayWaheeda said...

gud yusro..ko keje suk shah alam ke?

_YusT_ said...

yup. aku keje suk s.alam. nape bai? ko ade sini ke?

syida said...

tak berat ke bang letak bola boling atas bahu..? patut lah boleh jadi juara.cittt podah.heheh..

_YusT_ said...

haha..mmg berat pun, cover je sbb nk amik gmbar... hehe...

merahitujambu said...

tak minat main boling laa..tapi main boling leh rehatkanminda n di kira senaman jugakan..

*luv Syahnia* said...

pirahhhh..yg akhir sape
yg mnang..cik ain gak..
terror kott..huhuhu

excited main bwling
pakai baju kurungg
sopan giler..adehhh

_YusT_ said...

merah itu jambu : yup, boleh keluarkan peluh dalam masa yang sama....