Monday, March 21, 2011

Exam, dan Lulus..

Aloha semua,

Maaf sangat sebab tak sempat nak update my blog recently. Korang semua sihat tak? harap korang semua baik belaka ya!

Today, i would like to dedicate this entry to someone i care, LOVE, and always pray for her happiness. EXAM - sesuatu yang kita semua tidak pernah suka time belajar dulu. Ya, memang. Aku pun sama gak tak pernah suka exam. especially final sem. But, time aku study dulu, aku jarang study sebab nak lulus. Sebab tu kut, byk terms economics yang aku belajar dlu masih segar di ingatan minda karak ni.Best jadi student kampus ni, masuk semester baru, subjek baru, lepas tu study, EXAM, TEST, QUIZZES, PRESENTATIONS, EXAM, LULUS........amin....tak perlu serabut pikir lain-lain.
muka aku yang sangat comot dan tidak macho time jadi student uitm s.alam dulu. NERDY~~!!

Tapi, today entry is not about me. about her. korang pernah tak tengok budak medic (Kedoktoran) study for final year exam?? Seriously, kalau berkesempatan, pegi la melawat dekat mana-mana local uni yang ada course medic atau jadi kawan kepada "mereka2" ni. Cuba korang luangkan masa tengok how the final students study for their exam, ok? memang, jujur cakap mereka ni kene jadi si NERDY termasuklah si dia ni. Nasib baik la aku (ehem,ehem) jenis supportive dan senang faham *angkat bakul*...kecian pulak tgk si dia study sampai menangis2 sebab banyak sangat yang perlu dibaca dan dihafal....fuuhh....memang bukan senang nak amik course ni. Takpe la, sebab tu la Allah tak bagi aku amik course ni. If not, mesti pakai speck 3 inchi sambil mengadap buku 400 m/s. hehehe.Dah la kena tinggal, si dia ni if study, confirm senyap phone aku ni,tapi aku redha, dan faham.(bagus betul aku ni..hihihi). In r/ship kena la faham antara masing-masing. Give and take. So, im giving her as much spaces she ever needed to study for her final exam.I wont mumbling around due to be so called 'abandoned' , tak akan halang si dia nk study lama-lama dan sbgainya. Aku tidak mahu si dia akan memperkatakan suatu hari nanti, dia menyalahkan aku, jika si dia tidak berjaya. Aku mahu if possible, akulah role model, kawan baik beliau, or better PEMANGKIN kpda kejayaan beliau. :)

Ya Allah, ku berdoa agar beliau berjaya dalam peperiksaan akhir tahun M.B.B.S dan lulus dengan cemerlangnya...Engkau permudahkan segala ilmu yang dipelajari serta berikan kejayaan dunia dan akhirat kepada beliau....I always support her no matter what ever the conditions might/will be.

Amin...amin...Ya rabba 'alamin...
(korang sama-sama doakan si dia berjaya ya! )
Good luck, si dia....

5 comments:

ZaNna MZakI said...

Amin....=P

ZaNna MZakI said...

Dekat atas tu patut ada gambar ke? X kuar pown...

_YusT_ said...

memang patut ade gambar zana. xde he? xpe la if xde.

*luv Syahnia* said...

dgn usaha dan doa
pasti si dia akan perolehi
kecemerlangan setanding penat lelahnya,insyallah...

_YusT_ said...

thanks syahnia....

amin..amin..amin...