Monday, January 17, 2011

Perginya Sebutir Permata...

Puan Suhaina in the middle, the last day she's in UPEN
Salam all,

This entry is dedicated to Puan Suhaina Soran, my-ex Penolong Pegawai Ekonomi ( EO - Executive Officer) di SMP yang akhirnya, setelah 8 tahun berkhidmat di SMP ni secara krontrak, bermula dengan pembantu tadbir, kemudian dinaikkan pangkat ke EO juga secara kontrak, sekarang ini telah pun berjaya mendapat jawatan sebagai N27 secara tetap di salah satu Lembaga milik Kerajaan Negeri Selangor juga di bangunan yang sama. 

Tahniah yer Sue, even hanya 9 bulan je sempat kita bekerja bersama, byk perkara yang telah yus pelajari dari Sue. especially tang nak tulis surat yang berbunyi Kerajaan. Format, lengguk bahasa kena betul if nak tulis surat Kerajaan ni. Betul tak sue? Datang dari semi- gomen dan tidak pernah menulis surat2 ni menyebabkan aku lembap sikit bab-bab menulis surat. Si Sue ni lagi satu pandai bab-bab edit slides nie, so sebelum ni senang la kerja aku. Perfectionist la boleh cakap bile bab slides. So, since kerja aku pun byk buat slides, serahkan saje pada pakar. Now kena belajar jadi creative nak buat slides2 macro. Caiyok!!!

Alhamdulillah, Sue pun sekarang tengah sarat mengandung anak ke-dua.Baby girl Insyallah.  If xsalah dah 6 bulan kut. Rezeki anak Sue, setelah 8 tahun bergelar 'contract staff', akhirnya Sue akan merasa pencen gak one day Insyallah... 
*tolong namakan Yusrina yer if perempuan*

Biasalah, sedangkan lidah lagi tergigit. Sepanjang 9 bulan ni pernah la kitaorang tak se "gu". Selisihan faham. biasa la. Tak bercakap gak la selama beberapa minggu.  But alhamdulillah, things settled dan tiada lagi conflicts.  Sue ni best, boleh share things la, not only work related, but both personal as well.kiteorang banyak kongsi perkara gak la. she's not only just my officer, but boleh cakap my good friend here. So, mintak Maaf Zahir Batin & Halal makan minum sepanjang perkenalan kita. I wish you yang terbaik yer Sue di sana. Jgn lupekan Yus di sini....sob..sob...

Sekarang since she's not attached to me dah, I need to stand alone for the time being and with the help of Cik Ain - si tunangan Shahir sbg my PT. Insyallah Sue, kiteorg try la to run this Unit if not the best pun, as good as when you were around ok?? Wish me luck yer Sue handling this Unit.  

Ini dia tgh gelak besar sebab kenyang makan...

UPEN Team Building - Port Dickson
“Usah tangisi akan perpisahan sebaliknya tangisi akan pertemuan. Tanpa pertemuan, maka tiadalah perpisahan”

Salam Perpisahan,

XOXO

p/s: guys, tolong ingatkan aku _ Erti Sahabat.

3 comments:

*luv Syahnia* said...

moga kak su akan trus bjaya dtmpat baru!!!

Anonymous said...

aduh...terharu rasanya bila yus tulis camtu...huhu..sedih sgt bila ingat2 kembali..anyway, sue nak ucapkan tima kasih gak kat yus n ain especially coz byk tlg sue sepnjg kat c2..tanpa korang rasanya suepn x leh nak bt sendiri..biasalah gaduh2 manja sapa2 pun mst akan melaluinya..apapun gd luck gak kat yus..semg berjy dlm apapun..jgn stress2 sgt k..yus leh btnya..chaiyok2...gonna mizzz u n ain so much....

_YusT_ said...

ok sue. thanks and take care ya!