Wednesday, January 19, 2011

Tiada Idea...

Hi guys,

Apa kabar semua? hawau you today? hehe... hari ini not so hectic for me. Biasa-biasa sahaja. tetapi still ting tong mengantuk since dah 2 malam tido lewat sebab komitment kerja. Tetapi, kena motivasikan diri mengatakan esok cuti, dan my rest day.

Plan untuk esok.

Pagi
Bangun tido. (cerita bermula selepas bangun solat Subuh dan tido balik)
Gosok gigi. Buka tingkap dekat bilik. tutup kipas. angkat tilam dan semua2 benda yang ada dalam bilik letak bilik sebelah.  Lap kipas. Sapu sawang dalam bilik. Sapu sampah. Mop lantai bilik. sembur Febreeze bagi wangi.Bukak kipas Paling laju dan tunggu lantai kering. Buat laundry - Ingat nak basuh baju kemeja last week. lepas tu nak basuh baju2 n seluar pakai last week. Maybe 2 loads kut. Sidai baju. Lipat baju yang dah dibasuh last week. Sambil baca surat khabar hari ini (20.1.2011) . Buat Milo.

Milo
Tengahari
Mandi. Solat Zohor. Keluar cari makanan. Pergi Tesco nak beli rak kasut. balik rumah. tgk tv. Mengular. If tv bosan bukak laptop tgk cerita. Goreng keropok. Buat teh o. baca buku "At Your Service" sambil makan keropok dan minum air teh o.

Petang
Solat Asar di Surau. Balik siap2 nak pergi jogging di Tasik Sekyen 7. Balik dalam kul 6 lebih. Siap2 nak pegi solat Maghrib + bacaan Yaseen + Isya' di Masjid Negeri.

Malam
solat Maghrib + bacaan Yaseen + Isya' di Masjid Negeri. Sampai rumah tukar baju. Layan tv. If tak best lepak bilik guling2 atas tilam. Cari makanan (megi kut). Masak makanan. makan sambil watch tv. Boring lagi. Blur lagi. hah, bukak lappie dan start karang entry "Erti Sahabat" . . .
Tangan perempuan ok - google


Tidoo...

 Ya Allah , Ya Wahhaab , Ya Razzaaq ,
Panjangkanlah usia kami dalam keadaan iman dan Islam , semoga dapat menyumbang terus idea , buah fikiran dan pandangan yang bernas. 
Dan membolehkan kami sebagai generasi pelapis untuk menghargai, sekali gus mencontohi ketokohan, tanggungjawab, komitmen, kewibawaan dan kegigihan mereka menyumbang ke arah mengembangkan ilmu pengetahuan "

Jika enty ini memang tidak langsung bermanfaat, tolong ingatkan aku .....

XOXO...

2 comments: